En ny og spennende bok om Trysil Finnskog – de første generasjonene

Det er i år 350 år siden skogfinnene bosatte seg i Søre og Vestre Trysil. Historielagene i Søre Trysil og Tørberget feirer dette med å gi ut en bok om de eldste finnene, deres liv og virksomhet Trysil. 

Boka koster 450 kr og kan kjøpes på på Nærbutikken i Søre Trysil, Coop Marked i Søre Osen og på Joker hos Jacob Andersen i Jordet. Er du i Elverum kan du stikke innom Glomdalsmuseet og kjøpe boken der. Evt send en bestilling til Søre Trysil historielag eller Tørberget Historielag. Betaling til konto 1813 28 04253 eller VIPPS 583862 , merk overføringen “Jubileumsbok”. Porto kommer da i tillegg.

Boken inneholder flere nye opplysninger når det gjelder slektshistorikk, fordypninger om de skogfinske tradisjonene i Trysil, spennende bildemateriell og kart samt korrigeringer av det som er feil i Trysilbøkene. Boken børster støv av mange kulturminner i kommunen som viser at påvirkningen fra den finske kulturen og tradisjonen var stor og reel.  

For ytterligere opplysninger, vennligst kontakt:  

Søre Trysil Historielag v/Jon Arne Bye, tlf. 478 49 911 epost: jonarbye@gmail.com eller Tørberget Historielag v/Gunilla Tangen, tlf.  907 63 391 epost: torberget.historielag@outlook.com  

Forfatter: Jon Arne Bye