Skogens spiskammer

Så heldige vi er som har så mye råvarer rett rundt døra. Riktig kortreist! De mest eksklusive restauranter reklamerer med råvarer som elg, skogsfugl, steinsopp, multer og tyttebær. Alt dette er råvarer som vi er så heldige å kunne erverve i vårt nærområde. Sesongen for blåbær og tyttebær er på topp nå, selv om forekomsten er noe varierende.

Bær er skikkelige vitaminbomber. Sammenlignet med annen frukt og grønt har de et spesielt høyt nivå av blant annet C-vitamin og antioksidanter, som styrker immunforsvaret og kan hjelpe deg å holde deg ung og frisk.

Å fryse hele bær er veldig deilig når en kan plukke dem opp igjen utover høsten og vinteren. Lag smoothie, sorbet eller bare rør dem. Det er bare å forsyne seg! Du kan plukke bær, sopp, blomster og urter i skogen og på fjellet når du befinner deg i utmark. Det er en del av allemannsretten.

Forfatter: Jon Arne Bye