TRYSIL FINNSKOG – de første generasjonene

En ny og spennende bok om Trysils Finnskog sin unike historie er på vei!

Det er 350 år siden finnene bosatte seg i Søre og Vestre Trysil. Dette markeres med et skogfinsk jubileumsarrangement på Trysil bygdetun, Lørdag 15. August 2020.

I tillegg til et spennende aktivitets- og kulturprogram, kan vi annonsere med en bokutgivelse om de første finneslektene i Trysil.

Forhåndssalg starter nå og pågår frem til 01.08.2020, med mulighet til å kjøpe boka til kun kr 350,-/bok

Kjøpesummen betales inn til Søre Trysil historielags konto: 1813 28 04253 og merk overføringen: «Jubileumsbok» Du vil motta kvittering og boka kan hentes etter 01. Aug. 2020, eller historielagene kontakter deg.

Boklanseringen vil finne sted 15. August på Trysil bygdetun i forbindelse med jubileumsarrangementet. Boka slippes da for salg til ordinær pris, som er kr 450,-/bok.

Boka supplerer Trysilbokens slektshistorikk og fordypninger om de skogfinske tradisjonene i Trysil. Den børster støv av mange kulturminner i kommunen som viser at påvirkningen av den finske kulturen og tradisjonen var stor og reel. Her kan du finne mange opplysninger om skogfinnene som ikke før har blitt trykket. Boka er i samme format og omslag som Trysilboka. Den er innbundet, på drøye 200 sider i farger og inneholder et stort, variert og spennende bildemateriell og viser fantastiske kart helt tilbake til første halvdel av 1700-tallet.

Søre Trysil Historielag og Tørberget Historielag er stolte produsenter av Jubileumsboka.

For ytterligere opplysninger, vennligst kontakt:

Tørberget Historielag v/ Gunilla Tangen,

 tlf.  907 63 391 eller på epost:  gunilla.tangen@accountor.no

Søre Trysil Historielag v/Jon Arne Bye,

tlf. 478 49 911 eller på epost: jonarbye@gmail.com